ULA SmartParking – краще рішення для твого міста

 news

ULA SmartParking – краще рішення для твого міста

Всі ми помітили, як швидко змінюється світ навколо нас. Нові технології все більше спрямовані на забезпечення комфорту та безпеки людей.
Про що говорять тренди, які вже через кілька років стануть нашим сьогоденням і повсякденним? Через кілька років ми зіштовхнемося з містами-гігантами, які стануть фактично величезним будинком для більшої частини населення нашої планети.

Які виклики для міста будуть актуальні у нових умовах?


По-перше, міста будуть конкурувати в привабливості для проживання, адже в підсумку це збільшення доходу міста.
По-друге, міста будуть конкурувати у розвитку технологій, спрямованих на «розмивання» межі між особистим простором жителів і громадським простором. Це логічно, адже ми всі хочемо отримати від свого міста комфортну та доброзичливу інфраструктуру.
Найближчим часом ми побачимо великий сплеск кількості сервісів, що їх будуть запускати міста для своїх жителів. Всі ці активності складаються в загальну концепцію Smart/Safe City.
Прийдешні зміни торкнуться всієї інфраструктурної складової. У чималій мірі це стосується й транспортної системи. Переоцінити її важливість вкрай складно - це основа міста. При збої в роботі цієї системи на вулицях міста відбувається колапс.

Чим транспортна система може в найближчому майбутньому порадувати жителів міста?


На перший погляд, відповідь проста - від міської транспортної системи найближчого майбутнього очікують насамперед підвищення зручності, безпеки і зниження проблеми автомобільних заторів (зокрема за рахунок оптимізації роботи парковок). Але це досить складний процес, і містам вже зараз варто думати про впровадження інноваційних ідей в автоматизацію процесів, наявних в транспортній інфраструктурі.
ULA SmartParking – це один з продуктів платформи ULA, що допомагає автоматизувати частину процесів у міській інфраструктурі. В основі розробки, як і у всій платформі ULA, лежить нейронна мережа від MicroFocus. Однією з переваг даного продукту є можливість у реальному часі отримувати актуальну інформацію про використання паркувальних місць в рамках міста, що допоможе зробити транспортну інфраструктуру ближчою і зручнішою для мешканців.

На старті розробки продукту до уваги були прийняті основні виклики, що наявні у міській інфраструктурі. Зокрема, це відсутність ефективної системи моніторингу використання місць для паркування в рамках міської інфраструктури.

ULA SmartParking дає можливість розгорнути та налаштувати систему управління паркінговим господарством за допомогою простого і зрозумілого інтерфейсу, в якому гнучко налаштовується вся інформація про паркінг, його межі, вартість, розклад роботи тощо.
До системи також легко підключається все технічне обладнання паркінгу: камери, датчики, паркомати, шлагбауми. Завдяки ретельному моніторингу та аналізу даних, отриманих від пристроїв, адміністратор паркінгу отримує повну інформацію про знаходження і переміщення всіх транспортних засобів, а також оплату послуг паркування. Такий функціонал практично повністю виключає вплив людського фактора, підвищує безпеку самого паркінгу і спрощує його адміністрування, тим самим забезпечуючи максимально зручний і доступний сервіс містянам.
Також вкрай важливою проблемою є відсутність простого інструменту для виявлення порушень у сфері паркування.

Використовуючи оброблені дані з відеокамер у міській інфраструктурі, ULA SmartParking в автоматичному режимі виявляє правопорушення:
• паркування в недозволеному місці;
• моніторинг оплати за використання сервісу паркінгу.
Всі ці порушення фіксуються системою і можуть бути спрямовані на відповідального інспектора для подальшого оформлення. Таким чином ULA SmartParking робить роботу інспекторів більш ефективною та продуктивною.

Додає клопоту і такий фактор, як відсутність простих та дієвих засобів для належного оформлення виявлених правопорушень у сфері паркування.

Застосунок для інспектора, який є невід'ємною частиною системи управління паркуванням ULA SmartParking, розв'язує питання зручного інструменту для оформлення протоколу порушення правил дорожнього руху. Інтерфейс проведе покроково по всіх елементах підготовки протоколу з повним дотриманням чинного законодавства, що дозволяє швидко і якісно підготувати матеріали для оформлення протоколу порушення та інформації в разі судового розгляду.
Також будь-який ґрунтовний проєкт Smart/Safe City потребує простого та зрозумілого інструменту для використання наявної інфраструктури паркування в рамках міста.

Застосунок для водія ULA SmartParking розв'язує три головні проблеми:
• допомагає знайти місце для паркування, отримати інформацію про вартість і розклад роботи, а також про кількість вільних місць;
• будує маршрут для водія на обраний ним паркінг;
• забезпечує зручний сервіс безготівкової оплати прямо з програми, з контролем часу і витрат.

Як показав пілотний запуск платформи на базі тестового майданчика в місті Харкові, впровадження системи дозволяє вивести управління паркуванням в рамках міста на новий рівень прозорості та ефективності.
Так само застосування ULA SmartParking дозволяє автоматизувати більшість процесів у сфері фіксації й документування порушень правил у сфері паркування.

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No