Прогнози розвитку ринку відеоаналітики

 news

Прогнози розвитку ринку відеоаналітики

Згідно зі звітом «Global Video Analytics Growth Opportunities» очікується, що обсяг глобального ринку відеоаналітики буде рости із середньорічним темпом - 20,4% і досягне 14,9 млрд доларів США до 2026 року. Для порівняння обсяг ринку у 2021 році становить 5,9 млрд доларів.

Ключовими факторами, які стимулюватимуть зростання ринку будуть:
- інвестиції,
- увага державних установ до громадської безпеки,
- необхідність використання і аналізу неструктурованих даних у режимі реального часу.

Ринок відеоаналітики розділений за типами розгортання: локально та у хмарі. За прогнозами до 2026 року на локальне програмне забезпечення припадатиме більша частка ринку відеоаналітики. Цей підхід в основному застосовується для додатків, які пов'язані з обробкою чутливих даних, що містять записи внутрішнього і зовнішнього спостереження і відеопотоки бізнес-операцій, з конфіденційною інформацією. 

Gartner (дослідницька компанія, що спеціалізується на ринках IT) склала прогноз, що до 2022 року у кожного бізнесу буде не менше 30 проєктів AI.
Найстрімкіше зростання буде спостерігатися в промисловому секторі, а також у сферах рітейла, транспорту і логістики. Галузеві та державні ініціативи сприяли зростанню кількості технологій з підтримкою AI у виробництві.

Опитування показали, що 80% керівників роздрібних мереж очікують, що через шість років рітейл-компанії перейдуть на інтелектуальну автоматизацію на основі AI. Сьогодні штучний інтелект у роздрібних мережах найчастіше застосовується при взаємодії з клієнтами, у маркетингових активностях:
- збільшення кількості учасників програми лояльності
- підвищення лояльності відвідувачів, які не зареєстровані у програмі
- впровадження нових каналів взаємодії з клієнтами
- предиктивна аналітика поведінки покупців.

Читайте також: Аналітична система ULA у роботі поліції

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No