Прогноз розвитку AI індустрії у 2022 році

 news

Прогноз розвитку AI індустрії у 2022 році

У 2021 році індустрія штучного інтелекту процвітала, оскільки бізнес шукав способи підтримати безперервність процесів у реаліях, що стрімко змінюються. Багато хто з тих, хто вже вклав кошти в AI технології, тепер пожинає плоди.
Але настав час зазирнути у майбутнє, що ж чекає індустрію штучного інтелекту у 2022 році.

Більш плавна інтеграція
Багато компаній не знають, з чого розпочати свій шлях до штучного інтелекту. Близько 30% підприємств планують запровадити AI протягом наступних кількох років, але при цьому 90% передбачають перешкоди на цьому шляху.

Робити більше з меншими витратами
Інноваційні методи дозволяють навчати алгоритми, використовуючи меншу кількість інформації. Навчання з використанням менших, але більш унікальних наборів даних для кожного розгортання може бути ефективнішим.

Міграція AI з хмари у периферію прискориться у 2022 році
Edge processing має безліч переваг у порівнянні з хмарними серверами, а саме: швидкість, надійність, конфіденційність та нижчі витрати.
Очікується, що більше стартапів доведуть, що світові не потрібно покладатись на big tech у 2022 році.

AI, керований людиною
У той час як системи XAI будуть давати результати зрозумілі людям - рішення, що приймаються штучним інтелектом, будуть більш підходящими, тому що вони керуватимуться людиною.

Перевага якості над кількістю
Для надійної системи AI потрібні дві речі: модель, що працює, і базові дані для навчання цієї моделі. Збір величезних обсягів даних - марнування часу, якщо вони низької якості і неправильно марковані.
Фахівці також прогнозують, що у 2022 році стрімко розвиватиметься текстова аналітика. Системи штучного інтелекту зможуть краще генерувати переконливий текст, спілкуватися з людьми, відповідати на запитання та багато іншого.

Читайте також: Розпізнавання облич – сучасний шлях безпеки [відео]

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No