Як працюють розумні парковки та в чому їх переваги

 news

Як працюють розумні парковки та в чому їх переваги

Згідно з міжнародним дослідженням, 30% заторів у містах провокують автомобілісти, які шукають місця для паркування. Інтелектуальне паркування на основі штучного інтелекту може допомогти вирішити ці проблеми.

У сучасних мегаполісах занадто багато автомобілів та мало паркомісць. Затори на дорогах, викликані стихійним паркуванням транспортних засобів, є серйозною проблемою. Система Smart Parking на основі штучного інтелекту може допомогти спростити процес пошуку місця для паркування, а також допомогти краще керувати місцями для паркування.

Зі збільшенням кількості транспортних засобів та зростанням міської міграції пошук місця для паркування у великих містах стомлює та дратує. Проблема в тому, що місця для паркування погано обслуговуються, а їх утримання з обслуговуючим персоналом може бути дорогим задоволенням.

Завдяки цифровізації, інтелектуальні паркувальні системи пропонують рішення для міської мобільності. Приклад такого рішення – ULA Smart Parking. Це система, що базується на платформі Micro Focus IDOL, найкращому інструменті для застосування AI алгоритмів та побудови нейронних мереж.

ULA Smart Parking використовує камери відеоспостереження для збирання даних у режимі реального часу для аналізу завантаженості паркування. Розумне паркування може легко спрямовувати водіїв до вільних місць на основі зібраної інформації та даних, що зберігаються в системі. Це допомагає краще керувати системою паркування, що призводить до збільшення доходів, а також економії часу водія.

Системи інтелектуального паркування на основі штучного інтелекту аналізують та визначають такі дані:

  • наявність вільних місць на парковці;
  • рух транспортних засобів, дотримання правил паркування;
  • номерний знак та тип транспортного засобу;
  • оплату послуг паркування.

На основі зібраних даних система допомагає миттєво виявити порушника, а також формує статистику завантаження паркомісць, прибутковості паркування, пікові завантаження та ін.

Завдяки цьому ULA Smart Parking допоможе формувати гнучку вартість послуг.

Використання цифрових способів оплати також допомагає заощадити час водія та допомогти оператору ефективно керувати паркуванням. Системи Smart Parking також допомагають економити на пальному, оскільки витрачається менше часу на пошук відповідного паркомісця.

Замість існуючої технології з використанням сенсорних датчиків, інноваційна система ULA, розроблена українськими інженерами, обробляє відеодані у режимі реального часу, дозволяючи контролювати не тільки зайняте/вільне паркомісце, а також на основі розпізнавання номерних знаків та типів транспортних засобів реалізовувати білінг з прив'язкою до власника і здійснювати додаткові послуги для водіїв, такі як охорона периметру транспортного засобу та постановка на "антиугон".

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No