Розумні міста: як технології змінять транспорт у 2022 році

 news

Розумні міста: як технології змінять транспорт у 2022 році

Як технології змінять наше життя у великих містах

До 2024 року обсяг ринку смарт перевезень сягне 130 мільярдів доларів США. Це відображає середньорічне зростання на 20%, з 2018 до 2024 року. Інтелектуальні транспортні системи набирають обертів у всьому світі. Швидка урбанізація, постійно підключені до мережі транспортні засоби, ініціативи захисту навколишнього середовища та технології оптимізації дорожнього руху є основними факторами нової мобільності.

Smart транспорт складається з розумних інфраструктур, здатних надавати пасажирам та водіям послуги для більш скоординованих та ефективніших транспортних мереж. Ці програмні інфраструктури дозволяють розвиватися новим способам пересування завдяки інтелектуальному управлінню паркуванням, підвищення ефективності дорожнього руху, відеоаналітики та рішень щодо економії палива.

Як працює розумний транспорт?

Найбільший біль міського руху – це затори, що виникають через неправильну роботу світлофорів. Звичайні світлофори не є «розумними». Ці прості пристрої не можуть зчитувати, відстежувати та реагувати на реальну ситуацію на дорозі.
Навпаки, інтелектуальні системи моніторингу дорожнього руху допоможуть світлофорам взаємодіяти з транспортними засобами та пішоходами за допомогою цифрових технологій. Розумні світлофори можуть збирати дані як з електроніки автомобіля, так і зі смартфонів пішоходів, щоб узагальнювати реальну ситуацію навколо будь-якого перехрестя у режимі реального часу. Відправляючи відповідні сигнали на пристрої усіх учасників дорожнього руху, смарт світлофори можуть підвищити реакцію та поінформованість водіїв, так і пішоходів.

Відеоаналітика на основі штучного інтелекту може використовувати міські вуличні камери для прогнозування трафіку, подібно до того, як автопілоти працюють у безпілотних автомобілях. Інтелектуальні системи управління вуличним рухом допоможуть запобігти заторам і ДТП, які часто трапляються на перехрестях через людські помилки. Розумні дороги майбутнього будуть оснащені датчиками оцінки показників дорожнього руху, такими як концентрація вихлопних газів, рівень шуму, скупчення людей, зіткнення тощо.

Муніципальна влада повинна перетворити міста на безпечніші місця для життя: самі по собі розумні світлофори можуть значно підвищити безпеку руху на міських дорогах. Відеоаналітика, датчики IoT, 5G, LIDAR, Bluetooth, хмарні технології - це лише деякі з доступних технологій, що дозволяють створювати інтелектуальні транспортні інфраструктури. Майбутнє справді настало.

Читайте також: Прогноз розвитку AI індустрії у 2022 році

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No