Топ-новини AI: робот-гуманоїд Tesla, штучний інтелект на захисті океанів

Tesla_bot news

Топ-новини AI: робот-гуманоїд Tesla, штучний інтелект на захисті океанів

Ілон Маск представляє "дружнього" робота-гуманоїда Tesla Bot
Пікантність ситуації полягає у тому, що у 2017 році Маск заявив, що штучний інтелект є "небезпекою для громадськості" і потенційно "найбільшим ризиком, з яким зіткнулась наша цивілізація". Також він сказав, що існує лише 5-10% шансів на успіх зробити AI безпечним.
Цьогорічна презентація 5-футового гуманоїдного робота з штучним інтелектом може суперечити побоюванням засновника SpaceX. Сьогодні Ілон вважає, що Тесла може стати лідером у створенні етичного штучного інтелекту та робототехніки. Місія компанії звучить як: «Створити безпечний повний штучний інтелект (AGI)».
Звичайно, все це трохи нагадує створення ядерної зброї, щоб стримувати її - це аргумент, який напевно спровокує досить пристрасні дискусії.


Razer і ClearBot використовують штучний інтелект і робототехніку для очищення океанів
Razer співпрацює зі стартапом ClearBot для покращення використання АІ та робототехніки у зменшенні забруднення океану.
Партнерство є частиною 10-річної кампанії #GoGreenWithRazer, в рамках якої компанія зробить зелені інвестиції для підтримки стартапів, орієнтованих на охорону навколишнього середовища.
Щорічно в океани потрапляє близько восьми мільйонів тон пластику. Для порівняння - це еквівалент 57 000 блакитних китів.
Команда Razer і ClearBot використовує комп’ютерний зір на базі штучного інтелекту для виявлення морських відходів та їх вилучення для відповідальної утилізації.


Білий дім запустив веб-сайт з інформацією щодо Національної ініціативи уряду США в області штучного інтелекту. Зазначимо, що 1 січня 2021 року у Сполучених Штатах набрав чинності Закон про національну ініціативи в області штучного інтелекту.
Веб-сайт AI.gov є центральним ресурсом для громадськості, щоб дізнатися, як штучний інтелект використовується в США для вирішення таких проблем, як зміна клімату, пандемія COVID-19 і загрози національній безпеці.
На сайті публікуються статті від провідних федеральних керівників, стратегічні документи, етичні принципи і міжнародні декларації.

Читайте також: У яких сферах сьогодні використовується штучний інтелект

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No