ТОП-3 новини Смарт Сіті

Smart City ULA news

ТОП-3 новини Смарт Сіті

Сінгапур третій рік поспіль визнано найрозумнішим містом світу

Сінгапур увійшов до трійки найрозумніших міст разом із Цюріхом та Осло.
Сінгапур очолив список частково тому, що він давно підтримує впровадження технологій у повсякденне життя своїх громадян.
Сінгапурці можуть легко та ефективно вирішувати проблеми, пов'язані зі здоров'ям, безпекою чи мобільністю. Жителі цінують доступні їм можливості щодо роботи та навчання. Важливою причиною успіху є висока ступінь соціальної згуртованості, яка характерна для міста-держави.

Основні напрямки розвитку розумних міст

Сьогодні понад 50% населення світу проживає у містах, і очікується, що до 2050 цей показник збільшиться до 66%.
Інновації та технологічний прогрес, які впроваджуються у містах, дозволять людям вирішувати більшість проблем, з якими вони стикаються сьогодні.

Основні тренди Smart city

  • У центрі уваги – інформаційні технології;
  • Розповсюдження Інтернету речей (IoT);
  • Big Data;
  • Безвуглецеве будівництво міських будівель;
  • Вертикальне землеробство.

Штучний інтелект допомагає боротися із пандемією COVID-19

Штучний інтелект (АІ) виявився одним із найпотужніших інструментів у боротьбі з пандемією. Рушійними силами є машинне навчання, обробка природної мови, розпізнавання облич, аналітика даних та глибоке навчання.
Зростання обсягу даних є проблемою для таких галузей, як охорона здоров'я. Інформацію необхідно правильно збирати, зберігати, аналізувати та інтерпретувати. Інтелектуальний аналіз тексту ефективно справляється з усіма цими завданнями.
Приклад використання штучного інтелекту в охороні здоров'я – у шведській комуні Уппландс-Бру для найму нових медпрацівників використовується робот-HR Tengai. Tengai – стартап у сфері управління персоналом зі Стокгольма. Робот може провести у сім разів більше співбесід, ніж людина-рекрутер.

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No