Історія систем відеоспостереження

 news

Історія систем відеоспостереження

А чи знали ви, що перші у світі системи відеоспостереження з’явились 79 років тому! Вони були розроблені у воєнні часи, а саме 1942 року, найбільшим у Європі концерном Сіменс. Система відеоспостереження була спроєктована інженером Вальтером Брухом і використовувалася у воєнних цілях. У комерції відеонагляд почали використовувати американці у 1947 році.
Перші системи мали суттєвий недолік – вони використовувались лише у режимі реального часу. Сигнал з камер не фіксувався, що вимагало постійної присутності людини.
У 50-х роках, коли з’явились перші кольорові відеокамери, серед фахівців точились суперечки щодо їх використання у сфері відеоспостереження. З одного боку чорно-білі відеокамери забезпечували більш високу роздільну здатність, з іншого – кольорові дозволяли ідентифікувати людину, наприклад, за кольором одягу.
Поява у 1970 році відеомагнітофонів (VCR) призвела до популяризації систем відеоспостереження.
У 2021 році розробка українських інженерів, аналітична система ULA, використовує надсучасні технології, наприклад, комп’ютерний зір та надає повний функціонал з можливістю швидкої адаптації під різносторонні сценарії аналізу.

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No