Топ-новини Смарт сіті: від плавучих міст до нової моделі машинного навчання

 news

Топ-новини Смарт сіті: від плавучих міст до нової моделі машинного навчання

1. У Південній Кореї створять прототип плавучого міста

Місто Пусан, UN-Habitat та технологічна компанія Oceanix підписали угоду про будівництво першого у світі прототипу стійкого плавучого міста.
Творці представляють плавуче розумне місто як захищену від повеней інфраструктуру, що забезпечує себе продуктами харчування, енергією та прісною водою.
Повені руйнують інфраструктуру міст на мільярди доларів і змушують мільйони людей залишити свої домівки. 90% міст у всьому світі чутливі до підвищення рівня моря. Стійкі плавучі міста є частиною стратегії адаптації до зміни клімату.

2. Нова модель машинного навчання дозволить роботам розуміти взаємодії між предметами, як це роблять люди.

Коли людина дивиться, наприклад на стіл, вона бачить об'єкти та їхнє положення відносно один одного. На вашому столі може бути ноутбук, який знаходиться ліворуч від телефону перед монітором комп'ютера.
Багатьом моделям глибокого навчання важко бачити світ таким чином. Без знання цих взаємозв'язків робот, призначений для допомоги на кухні, зазнає труднощів з виконанням такої команди, як «візьми лопатку, яка знаходиться ліворуч від плити, і помісти її на обробну дошку».
Намагаючись вирішити цю проблему, дослідники Массачусетського технологічного інституту розробили модель, яка розуміє основні відносини між об'єктами.
Завдяки розробці, промислові роботи зможуть виконувати складні багатоступінчасті маніпуляційні завдання, такі як складання предметів або збирання техніки. Це також наближає науку на один крок до того, щоб машини могли вчитися і взаємодіяти з навколишнім середовищем так, як це роблять люди.

3. Опитування Euroconsumers показує, що споживачі вважають, що штучний інтелект може допомогти містам більш ефективно надавати такі послуги, як освітлення, утилізація відходів, громадський транспорт та керування дорожнім рухом.
Згідно з дослідженнями, споживачі розглядають штучний інтелект як фактор для покращення життя у містах.
Опитування проведене у Бельгії, Португалії, Іспанії, Італії та Бразилії також показало, що міста залишаються привабливим місцем для життя, незважаючи на пандемію Covid.
86% опитаних у ЄС вважають, що штучний інтелект був би корисним для більш ефективного управління міським освітленням, за яким слідує оптимізація громадського транспорту (85%) та збір сміття (84%), управління міським рухом (84%), або виявлення злочинців та зниклих безвісти за допомогою технології розпізнавання облич (79%).

Фото: oceanixcity.com

Ми використовуємо файли cookie, для покращення функціональності нашого сайту. Детальніше про це читайте в Політиці конфіденційності

Ok
No